header-black

Black to light, a dwelling bathed in black, cubes and glass

A project that recaptures light in a very dark penthouse
__________
Sharing has been the guide of this housing. A dark penthouse located in a busy part of Barcelona that desired a much more open and active internal transit. And above all… tons of light.

Space imbued with light that accentuates the solidity of black, the colour that forges an infinite alliance with white, the unmistakable mark of the studio led by Susanna Cots.

“A comfortable home with timeless design that achieves a simple elegance and prioritises feeling over fashion.”

The kitchen and the terrace, a transparent core of social and family life
The pièce de résistance is undoubtedly the kitchen, designed to lodge a transparent core of social and family life, is contained in a glass cube.
The terrace is designed as the second great social core. It melts into the exterior thanks to the enormous opening that lets the light flood in to accentuate the contrast between the white interior and the metallic black of the patio.

Privacy is worked symmetrically in the master suite and the bedrooms
The kitchen is embraced by a skin of white cladding where all the bedrooms are concealed, creating a private and separate ambience between the social area and the most intimate family core.

Galería