Sara Bureu – Dental Clinic – Barcelona

In this new project, Sensory order, Susanna breaks the taboos to create a space far from the conventional: a metaphor that goes from disorder to order through design, materials and a white and organic palette, the latter being the interior designer’s distinctive signature.

Minimally invasive design for a dental clinic

The designing team lead by Susanna has been able to create an atmosphere of calm in a dental clinic by projecting a space in which the volumes, the sturdiness of solid wood and the unexpected presence of Nature in the form of vertical gardens, welcome patients to a world far from the traditional dentist.

The reception area catches the eye with its combination of asymmetric, 15 metre long wooden volumes that represent an irregular set of teeth. Just like a sculpture located on the ceiling, this central volume distributes the space towards the consulting rooms.

 Once again, Susanna Cots counts with the complicity of two of her essential design elements: light and the colour white. Natural light provides calm and visual comfort, and a discreet and pleasant artificial lighting plan guides the patient around the space. As always, white is the main element that reinforces the designer’s personal signature.

 As a tribute to the patient, and always bearing in mind he’s well-being, the vertical gardens strategically located at the entrance and in the wash room, bring us closer to Susanna Cots’ slow philosophy, and materialize the desired metaphor of sensory order.

 Welcome to a space that invites you to smile. 



One response to “Sara Bureu – Dental Clinic – Barcelona”

  1. […] and relaxing atmosphere in very important in a dental clinic. To achieve that for this space in Barcelona, the designing team used solid wood to create sculptural elements for the walls and ceilings and […]